lol

Kõik muutub. Aastaks.

Tuesday, July 12, 2011

ELO ja muu staff


ELO
No tõesti, seda pulli peab lihtsalt ise nägema ja kogema. Lihtsalt supercool. Tehti igast nalja ja tohutult palju infi sai alustades YFU reeglitest lõpetades lennupiletite kättejagamisega. Kõik on nii kuradima ootusärevuses. Minul isiklikult küttis see ELO ootusärevuse 10 palli süsteemis täiesti raudpolt kindlalt kümnele. See selleks. Räägin veits ELO-st üldse ja mida see endast kujutab.
Esimene päev(10.juuli):
1.Registreerumine ja tubadesse jaotumine
2.Tervitussõnad
3.Vanemate infotund
4.Kultuur I- räägiti põhimõtteliselt kultuurist ja shokist, koduigatsusest, enda kogemustest jne.(eks ise näete, kui olete seal)Väga chill.
5.Tutvumine/vaba aeg/mängud aulas või õues(No sellist pulli nägin ma tõesti esimest korda. Alustades AAA-Zingast lõpetades üksteise sülleistumise mänuga) Totaalselt awesome ja naljakas:D
Kõik see pull algas umbes poole nelja paiku või veidi varem, programmis oli veel sees vabad ajad, söögid, äratused ja naljakad hommikuvõimlemised ruupurimuusika saatel, aga ma ei hakanud kõike ise välja kirjutama, siis on ka avastamisrõõmu järgmistel VÕP-idel.
Teine päev(11.juuli):
1.Kultuur II(Koduigatsus/kommunikatsioon)-saate ise aru. Jutu sisse oli ka palju muud infi.
2.Kultuurimäng ALFA JA BEETA-täiesti random, aga hariv ja ettevalmistav uueks aastaks;)
3.YFU reeglid/peres elamine/case'id- case'id olid siis pärisjuhtumid, mida pidi arutama.
4.Tagasi oma gruppi(50 VÕP-i jaotati maade kaupa gruppidesse)-arutelu kuuldu üle, keskaasta kiri, mida kaasa võtta
5.ÕHTUNE MEELELAHUTUSPROGRAMM- Oh jumal.haha. Iga grupp tegi lühikese näidendi, kaasa anti veel sisenaljade lauseid, mida pidi seal kasutama(näidendi valmistamiseks oli 60 min aega). Kõik olid jällegi "hilarious".
Kolmas päev(12.juuli):
1.ELO kokkuvõte gruppides
2.Praktiline info-(trummipõrin) reisikorraldus ehk siis said teised peale USA piletid kätte ja kindlustuse info.
3.Piirid vahetusaastal-kultuurilised erinevused ja ahistamine
4.Vabatahtlikkus
5.Lõpusõnad-Laulsime Monikale(YFU programmispetsialist) tema nostalgialaulu ja tänu avaldamine eestvedajatele.
6.Asjad kokku VÕP-ide abiga.

Selline nägi siis välja ELO.
Suured tänud kõikidele coolidele VÕP-idele. Nüüd mõistan, kuidas YFU pere erineb mõnevõrra hallist massist. Tänud ka eestvedajatele, kes tegid selle ürituse übercooliks(Y). Kui tekib mingeid küsimusi ELO suhtes, võite vabalt siin all küsida;)

Lennupiletid. Nagu eelnevalt mainisin, siis ei saanud meie, usakad veel pileteid kätte, kuna USA organiseerib kuidagi teisiti neid pileteid. Kindlasti piletitest ilma ei jää. Selle-eest andis Monika meile lennu toimetuleku käsiraamatu, mis aitab sind ümberistumistel. Veel andis ta meile näidispileti. Seal seisab meil kolm lendu. Helsinki-London; London-MIAMI; Miami-Quito. Quito muutub siis vb minu puhul Dallaseks. Aga vägev-Miami ikka. I'm in Miami beach. trolol. Eks näis, mis saab täpselt nendest piletitest ja muust. Hoian teid kursis;).

Viisaga on täpselt nii, et Monika pani kirja just täna neid usakaid, kellel mis seis viisaga on. Mina ütlesin, et lähen homme kontorisse ja teen kellegi abiga seal ära. Ei taha mitut korda SEVIS maksu(õpilastele) maksta. Selles suhtes, et sul on vaja palju pabereid netis täita ja kui üks ainuke küsimus on täitmata, näidatakse teil viisaintervjuul ust ja hakka otsast peale. Selle vältimiseks kasutangi YFU julget kätt ära. SEVIS maksule(180$) lisandub ka viisa maksumus(üle 100$). Üks nendest tuleb krediitkaardiga maksta ja teine pangakontolt. Palju jama, huh? Aga kurat, ma pean nüüd selle passipildi saama õigesse formaati(5x5), sellega veits jamamist võibolla. Kui kellelgi on kogemus selles vallas, võib enda käe mängu panna;).

Praegu on vist kõik, tädi toob burksi mäkist ja Simoniga välja chillima. Sooja ilma teile edaspidi nimetatud karvased!:)